diepe hersenstimulatie bewegingsstoornissen west vlaanderen roeselare
Parkinson
DAGZIEKENHUIS

Opname in het ziekenhuis


Alle patiënten met de ziekte van Parkinson zijn welkom in ons dagziekenhuis, alsook de patiënten met een Parkinson Plus ziekte. Als patiënt komt U in contact met mensen die in verschillende stadia van de ziekte verkeren. Mantelzorgers kunnen hier ook terecht bij lotgenoten en eventueel bij de psychologen van het team ter ondersteuning.


Tijdens een opname in het dagziekenhuis Parkinson wordt U multidisciplinair gescreend. Dit gebeurt door de neuroloog, neuropsycholoog, DBS-verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedistes, Parkinsonverpleegkundigen. Zo wordt er voor U een therapie op maat gemaakt. Deze wordt dan doorgestuurd naar de therapeuten die U thuis verkiest. Zo kan de revalidatie dicht bij huis gebeuren in de beste omstandigheden.


Eventueel worden er enkele momenten gepland zodat U de therapie in het dagziekenhuis Parkinson onder begeleiding kan inoefenen. Tevens kunnen U en Uw partner deelnamen aan de groepstherapie. Jaarlijks wordt er een uitgebreid gamma aan therapieën uitgekozen zoals Yoga, Nordic Walking, Aqua Gym, Balance, Spinning, Fit & Fun.