diepe hersenstimulatie bewegingsstoornissen west vlaanderen roeselare
WEET WAT ER LEEFT

300STE DBS OPERATIE IN AZ DELTA


11 MAART 2024

We zijn trots om aan te kondigen dat dr. Olivier Van Damme en het team neurochirurgie van AZ Delta succesvol de 300ste DBS (Deep Brain Stimulation) procedure voltooiden. Deze prestatie is een belangrijke mijlpaal in onze missie om levens te verbeteren van patiënten die strijden tegen neurologische bewegingsstoornissen.

Benelux DBS symposium


23 - 24 MEI 2024


Op 23 en 24 mei 2024 organiseert Boston Scientific het symposium: 'Benelux DBS symposium - Imaging the Future' met sprekers van binnen- en buitenland. We zijn trots om aan te kondigen dat dr. Olivier Van Damme en Stijn Vandamme spreker mogen zijn op dit symposium.

SYMPOSIUM NEUROCHIRURGIE : DIEPE HERSENSTIMULATIE IN AZ DELTA: PAST, PRESENT AND FUTURE.


19 OKTOBER 2023

Op 19/10/2023 organiseerde de dienst neurochirurgie een symposium 'Diepe hersenstimulatie in AZ Delta: past, present and future' met maar liefst 400 aanwezigen.

De hoofdspreker was Prof. Dr. Veerle Visser - Vandewalle, diensthoofd afdeling Stereotaxie en Functionele Neurochirurgie Uniklinik Keulen. Zij sprak over diepe hersenstimulatie bij de ziekte van Alzheimer.

Verder werd ook het actuele DBS programma in AZ Delta toegelicht.


MASTERS DEBAT OVER DIEPE HERSENSTIMULATIE INNOVATIES


30 NOVEMBER 2021 - 01 DECEMBER 2021

Dr. Van Damme nam deel aan een masters debat over diepe hersenstimulatie innovaties in Parijs.

O-arm


7 NOVEMBER 2019

Sedert kort wordt bij de stereotactische implantatie van diepe hersenstimulatie ( dbs ) voor behandeling van bewegingsstoornissen gebruik gemaakt van de O-arm. Dit is een intra - operatieve CT scanner die ervoor zorgt dat de procedure accurater en efficiënter kan worden verricht. De patiënt moet tijdens de ingreep ook niet meer verplaatst worden naar de afdeling radiologie voor het nemen van een CT-scan. Implementatie van deze techniek illustreert hoe de neurochirurgen steeds op zoek gaan naar de nieuwste technologieën om de ingrepen veiliger en accurater te maken.